Kasteel van Alden Biesen

Terug
De landcommanderij van Alden Biesen in de gemeente Bilzen is zeer bekend als cultuurcentrum, waar allerlei evenementen plaatsvinden in het prachtige decor van het kasteel van de Duitse Orde.

Er is elk jaar een Schots weekend met Highland-Games, danswedstrijden en optredens van allerlei bands. Er is Fleuramour, een grote bloemententoonstelling. In het voorjaar is er een vertelfestival, we hebben de zomeropera, de dag van de oude muziek, ... en ga zo maar door.
Sinds enkele jaren is er een speciale rondleiding ’Bilzen Mysteries’ die plaatsheeft na zonsondergang. U wordt er rondgeleid door Jan Decleir in de persoon van de Heer van Alden Biesen, die de geschiedenis van het kasteel uit de doeken doet. Het is niet zomaar een rondleiding, maar een interactieve. Iedereen krijgt een eigen tablet waarop de Heer van Alden Biesen verschijnt en u meeneemt op zijn ronde en in zijn verhaal. Nog andere personages verschijnen tijdens de wandeling. Ook zijn er prachtig verlichte decorelementen, die niet alleen te zien zijn op de tablet, maar ook in het echt.

En nu is er ook een interactief spel tijdens de dag, ’Het Complot’ genaamd. Er is een moord gepleegd tijdens de opnames van een film. Aan u om de inspecteur te helpen om de misdaad op te lossen. Het concept is hetzelfde, een mengeling van interactiviteit via de tablet en een rondgang in real time...

Meer info of interesse in een verblijf?

De Aventurijn
Lindestraat 8
3770 Riemst
Telefoon
+32 12 23 89 59
+32 473 58 10 62
E-mail
bellens.inge@gmail.com