De Mergelgrotten

Terug
Riemst ligt in de mooie, glooiende mergelstreek. Hier werden in het verleden stenen uit de grond gehaald om mee te bouwen. Mergelhoeven, kastelen, kerken, ...

In de mergelgroeven werden dan champignons gekweekt, en witlof. Nu zijn ze maar beperkt te bezoeken, op enkele plaatsen binnen de gemeente.
Een van de plaatsen waar je ze kan bekijken is onder onze B&B in Zichen. Onder leiding van een beslagen gids die er zeer gepassioneerd over kan vertellen, met tussen de geschiedenisfeiten door wat grappige anekdotes en een smakelijke kwinkslag, is het bezoek van anderhalf uur zo voorbij. Daarna kan er iets gedonken worden in het gezellige Grotterieke, waar er een knapperend vuur brand in de haard. (onder de grond!) Hou er rekening mee dat de grotten een constante temperatuur hebben van 11°, en een hoge vochtigheidsgraad. 

In Kanne zijn er grotten die zeer de moeite waard zijn in het Avergat en waar ook een heuse  feestzaal is. Verder vind je er ook bij Maastricht en Valkenburg, twee steden over de Nederlandse grens, die niet veraf gelegen zijn.

Er is nog een hele oppervlakte andere groeven die verboden terrein zijn, maar die een belangrijke functie hebben als vleermuizenreservaat.

Wil je deze activiteit boeken? Vraag ons om meer info.

Meer info of interesse in een verblijf?

De Aventurijn
Lindestraat 8
3770 Riemst
Telefoon
+32 12 23 89 59
+32 473 58 10 62
E-mail
bellens.inge@gmail.com